Petra: ‘Vrouwen in de Lift doet meer’

Op zoek naar ‘kruiwagens’ kwam ik, via Nicolette Keuzenkamp, bij Vrouwen in de Lift terecht. Vooral de laagdrempeligheid en het meedenken spraken mij erg aan.

Het goede moment

Achteraf gezien kwam Vrouwen in de Lift precies op het goede moment in mijn leven. Een paar weken na het eerste contact overleed mijn vader en stond mijn hoofd dus niet echt naar sollicitatie-activiteiten. Toch ben ik naar iedere afspraak gegaan en heb ik alle goede raad niet naast me neergelegd.

Doorzetten

Drie maanden na het overlijden van mijn vader was ik moe en zat ik niet lekker in mijn vel. Aan Imca Hurkens kon ik mijn verhaal kwijt en ze inspireerde me steeds weer. Ik gebruikte Imca als de zogenaamde stok achter de deur. Voor iedere volgende afspraak moest ik van mezelf mijn best hebben gedaan om werk te vinden.

Na regen komt zonneschijn

Het resultaat was dat ik me er beter bij ging voelen en dat begon zijn vruchten af te werpen. Het allereerste sollicitatiegesprek verliep goed maar viel de keuze helaas niet op mij. Aan het einde van de dag van het tweede sollicitatiegesprek kreeg ik te horen dat ik was aangenomen!

 

Mijn insteek was om gebruik te maken van het netwerk van Vrouwen in de Lift maar ze hebben me ook door een moeilijke tijd heen geholpen.

 

Petra