Een donderwolk bij heldere hemel

Na ruim 38 jaar werken sta ik op straat. Voor het eerst werkloos! En nu? Inschrijven bij het UWV en WW aanvragen. En dan? Solliciteren: CV maken, sollicitatiebrieven schrijven en netwerken. Maar hoe doe je dat eigenlijk?

Zoeken op internet naar vacaturesites en voorbeelden van CV’s en sollicitatiebrieven? Eigenlijk had ik geen idee waar en hoe ik moest beginnen. Vragen genoeg dus, maar waar vind je hulp, tips en goede adviezen.

Inspiratie bij Vrouwen in de Lift

Via via kwam ik in contact met Vrouwen in de Lift. Ik heb daar een aantal erg inspirerende gesprekken gehad. De zeer enthousiaste en bevlogen medewerksters hielpen mij met tips en goede adviezen en maakten het voor mij mogelijk om leerzame workshops te volgen o.a. bij Werkcafé Live.

Ontdek wat je wilt

Het is belangrijk om voor jezelf duidelijk te krijgen wat je precies wilt. Wat voor werk, hoeveel uur per week en wat voor soort bedrijf. Ook inzicht in jezelf is van belang: wie ben ik, welke vaardigheden heb ik en wat kan ik eigenlijk? Het is best lastig om dat allemaal alleen te ontdekken. Het is dan heel fijn als anderen je daarbij kunnen helpen.

Samen sta je sterk

Het afgelopen jaar heb ik veel over mezelf geleerd. Ik heb andere inzichten gekregen en ben me meer bewust geworden van mijn kwaliteiten. Kwaliteiten die je zelf vaak zo gewoon vindt. En ik raad iedereen aan: zoek en vraag hulp van mensen om je heen. Familie, vrienden, buren, kennissen, vrijwilligersorganisaties… Gebruik alle mogelijkheden die er zijn en doe het vooral samen met anderen. Blijf niet alleen thuis zitten. En als je het even niet meer ziet zitten, peppen anderen je weer op.

Met alle hulp weer een nieuwe baan

Na ruim een jaar werkloosheid ben ik heel blij dat ik een nieuwe baan heb gevonden. Ik wil iedereen bedanken die mij heeft geholpen tijdens mijn zoektocht naar nieuw werk!”

Saskia