Keuzes maken en veranderen

Ongeveer een half jaar geleden ben ik gestart met een traject van ‘Vrouwen in de Lift’. Ik was op zoek naar een organisatie die vrouwen vooruithelpt; herintredende moeders, hoger opgeleide vrouwen, vrouwen die vastzitten in een vicieuze cirkel van afgewezen sollicitaties. Ik zocht naar de juiste baan en de juiste balans tussen werk en privé. Wil ik nu ondernemen, werken of beide? Wat is realistisch? Met name door mijn contact met Marijke Vos-Maan werd mij een spiegel voorgehouden. Zo werden mijn wensen helder en leerde ik concreet benoemen wat ik écht wel en niet wilde bereiken. De blinde vlekken werden zichtbaar. Maar ik leerde ook hoe ik concreet de juiste stappen kan zetten en door onder andere een ondernemersanalyse (begeleid door Erica Engel) werd mij inzichtelijk of ik het in me heb om te slagen als ondernemer. Omdat het leven dynamisch is, is zo’n traject dat vanzelfsprekend ook. Soms moet je dan je plannen bijstellen. Hierdoor besefte ik dat ik mijn intentie om te ondernemen eerst naar de achtergrond moet schuiven.

Intens sollicitatieproces

Mijn sollicitatieproces was niet vanzelfsprekend, het was intens. Maar ik heb wel gemerkt dat ik door de gesprekken met Marijke een mindshift heb gemaakt. Solliciteren is doen, hard werken, afwijzingen incasseren en weer doorgaan. Ik was bijna 24/7 bezig met het vinden van de juiste job. Kenbaar maken naar je omgeving, online via LinkedIn en mezelf zoveel mogelijk promoten via ‘verbinders’. Door het traject bij ‘Vrouwen in de Lift’ en de feedback van Marijke heb ik mezelf kunnen motiveren meer te doen en minder na te denken. Bovendien heb ik geleerd negatieve feedback mee te nemen als opbouwende kritiek.

Voor elke vrouw die op zoek is naar een baan, die wil ondernemen, naar zichzelf durft te kijken, wil veranderen en keuzes durft te maken die haar leven dusdanig zullen veranderen beveel ik een traject bij ‘Vrouwen in de Lift’ aan. Want verandering is het maken van keuzes en het maken van keuzes brengen altijd voordelen en nadelen met zich mee. Om je doel te bereiken moet je soms de nadelen voor lief nemen.

Van zoekend, solliciterend, balancerend moederen en parttime werkend naar een fulltime baan als forensisch therapeutisch werker en kandidaat gemeenteraadslid Rotterdam. Je maakt zelf de keuzes om te groeien en te bloeien maar de juiste weg en begeleiding daarin is des te belangrijk. Grote dank hiervoor!

Safa Simone