Netwerken werkt!

Annet Schippers kwam ik tegen tijdens een Werkcafé Live. Na een paar vragen had ze al snel door dat ze iemand kende die mij verder kon helpen met mijn politieke interesses. Nog diezelfde week kreeg ik de contactgegevens van Marijke Vos Maan, waarmee ik een afspraak maakte.

Ik vertelde haar dat ik op zoek was naar een tegenprestatie die wat interessanter was dan de werkplekken waar je door Werk en Inkomen naar toegestuurd wordt. Dat begreep Marijke Vos Maan en ze dacht met me mee.

CV en oprechte interesse

Om mijn kansen op de arbeidsmarkt te vergroten was ik op zoek naar werk dat aansloot op mijn cv, maar mijn oprechte interesse ging daar eigenlijk niet meer zo naar uit. Op de een of andere manier voelde Marijke dit aan. Ze vroeg aan mij: “Is er misschien iets anders wat je zou kunnen doen als tegenprestatie? Iets dat aansluit op wat je echt zou willen?” Ik gaf direct aan dat ik wel bij de overheid zou willen werken. Daar kan ik wat met mijn maatschappelijke betrokkenheid, maar meer op inzichtelijk niveau. Vanwege mijn liberale politieke interesse vroeg Marijke of ik misschien ook een steentje bij zou willen dragen aan de VVD fractie in Rotterdam.

Snelle contacten

De bijstand wil nog wel eens wat druk op je gevoel voor eigenwaarde zetten maar na een innerlijke “Oeps, ik? Op het stadhuis bij de VVD-fractie?” zei ik dat ik dat wel interessant vond.Opnieuw werd er weer snel werk gemaakt van het leggen van de contacten; binnen twee weken had ik een gesprek met een van de raadsleden van de VVD.

Geduld loont

Vier maanden werkte ik met veel plezier en in een leuk team aan een aantal interessante opdrachten. Op een gegeven moment hoorde ik echter dat een van de fractiemedewerkers een fantastische baan had gevonden bij de VVD in de Tweede Kamer. Hij zou dus vertrekken. Nog diezelfde week stuurde ik een enthousiaste motivatie en cv naar de VVD-fractie. Tot mijn blijdschap werd ik uitgenodigd voor een gesprek.

Momenteel werk ik drie dagen in de week bij de VVD fractie in Rotterdam. Ik ben uit de bijstand en heb een baan die aansluit op mijn werkelijke interesses en waar ik me in wil en kan ontwikkelen.

Anke van de Bilt