Verslag netwerkbijeenkomst, 13 januari 2017 (10.00 tot 12.00), Hotel Ibis, Rotterdam

Start

De bijeenkomst begint met een gezellig en infomeel ontbijt. Hierna wordt er een voorstelronde gedaan. De vrouwen die meedoen aan de workshop zijn om uiteenlopende redenen op zoek naar werk. Ook aanwezig zijn Annet Schipper, Marijke Vos-Maan en Nicolette Schram (Vrouwen in de Lift), Brigitte Meuwsen (uitzendbureau Ruim Baan) en een studente die onderzoek doet naar middelen om weer aan het werk te komen.

Ruim Baan

Ruim Baan is een uitzendbureau dat mensen van allerlei niveaus bemiddelt naar heel veel verschillende branches. Je kunt je inschrijven via de site of je cv mailen naar Brigitte Meuwsen. Zij deelt haar kaartje aan iedereen uit en benadrukt dat je niet moet terugdeinzen voor een tijdelijke baan. Ze maakt regelmatig mee dat tijdelijke krachten voor langere tijd worden overgenomen door het uitzendbureau.

Workshop eerste indruk cv

Alle aanwezige werkzoekenden hebben hun cv bij zich en we worden opgedeeld in twee groepen. We kijken zoals een recruiter of medewerker personeelszaken kort naar iedere cv en schrijven er tips en tops bij. Uiteindelijk krijgen we allemaal onze eigen cv weer terug en kunnen we de feedback lezen en eventueel reageren op de feedback en de opdracht. De commentaren op de cv’s zijn heel divers en soms zelfs tegenstrijdig omdat iedereen natuurlijk andere dingen opvallen. Erg leerzaam!

Afsluiting

Ter afsluiting kunnen de deelnemers met elkaar praten en netwerken of dieper ingaan op de feedback op hun CV.

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment