De Rotterdamse aanpak is er één van doen: handen uit de mouwen steken, voeten in de klei en zeggen waar het op staat. Deze aanpak hanteren we ook met onze loopbaanadviezen. Vanuit onze ervaring en ons netwerk begeleiden we vrouwen naar meer zelfstandigheid: Een baan of eigen onderneming. Vrouwen hebben vaak veel meer in hun mars dan ze zelf denken! Wij weten de talenten in vrouwen naar boven te halen en helpen vrouwen om met meer zelfvertrouwen de arbeidsmarkt te betreden. Onze adviezen zijn altijd persoonlijk en maatwerk, want iedere vrouw is anders. We omschrijven hieronder wat onze methode precies inhoud.

Kennismakingsgesprek

Tijdens een eerste kennismakingsgesprek bespreken we je persoonlijke situatie en stellen de vraag: Waar loop je, bij het vinden van je gewenste baan, tegen aan? Wij lichten onze werkwijze toe en geven je de gelegenheid na te denken of je met ons in de lift wilt stappen en welk pakket het beste bij je past.

Dit eerste gesprek is gratis.

VrouwenInDeLift_VeraBos_Beeldbank_web-8516
Vrouwen in de Lift methodiek_loopbaanadvies rotterdam

Focus

Heel belangrijk als je op zoek bent naar werk, is goed te weten wat je wilt: Wat is je focus?

Voor het vinden van deze focus geven we volop tips en adviezen. Een belangrijk onderdeel is een zo compleet mogelijk curriculum vitae (CV) te maken, waarin je alles beschrijft wat je in je leven hebt gedaan op werkgebied óók in je persoonlijke leven.

Netwerken

Het lijkt een open deur maar netwerken in de meest brede zin van het woord is de sleutel tot succes. Het is een uitstekende manier om jezelf en je ambities zichtbaar te maken in je eigen omgeving: Je familie, je vrienden en kennissen, het schoolplein, de sportclub noem maar op. Iedereen heeft een netwerk!

Vrouwen in de lift_netwerken_rotterdam_loopbaanadvies_VeraBos
Orientatiegesprek loopbaanbegeleiding_vrouwenindelift Rotterdam

Netwerkgesprekken

Een andere manier van netwerken is het voeren van netwerkgesprekken. Daar bedoelen we mee dat je in gesprek gaat met mensen die jou daadwerkelijk verder kunnen helpen in je zoektocht naar werk. Voor het leggen van netwerkcontacten doen we een beroep op ons eigen persoonlijke netwerk, dat garandeert dat de persoonlijke betrokkenheid van je gesprekspartner groot is.

Werkervaringsplaats

Als tussenstap raden we ook vaak aan een werkervaringsplaats te zoeken. Hierbij kunnen wij je uiteraard helpen. Vooral als de afstand tot de arbeidsmarkt groot is, is dat een goede manier om recente werkervaring op te doen, bovendien kun je laten zien wie je bent en wat je te bieden hebt.

Vrouw achter laptop_Vrouwen in de Lift loopbaancoaching
VrouwenInDeLift_VeraBos_CV opstellen_solliciteren_rotterdam

Wat we nog meer bieden

We helpen je met het opstellen van een goed curriculum vitae volgens een vast format van Vrouwen in de Lift. Samen kijken we naar je competenties en relevante werkervaring die je op je CV kunt zetten. En vaak is dat véél meer dan je denkt!

We adviseren je bij hoe je jezelf online zo goed mogelijk kunt presenteren en hoe je online kunt solliciteren. Zo nemen we bijvoorbeeld je LinkedIn-profiel onder de loep.

We helpen je bij het voorbereiden van netwerk- of sollicitatiegesprekken en adviseren je hoe je deze het beste kunt voeren.

Past deze Rotterdamse aanpak bij jou? En kun je niet wachten om een volgende stap te zetten richting de arbeidsmarkt? Stap dan in die lift! We hanteren transparante pakketten voor onze loopbaanadvisering. Bekijk deze via de knop hieronder, of neem direct contact op voor een vrijblijvende kennismaking!