“You are not stuck in the traffic, you are the traffic” zei Annet Schipper toen zij met ons allemaal aan tafel kwam zitten. Het was vrijdagochtend, de mooiste ochtend van de maand, en wij zaten te netwerken met onze visitekaartjes in de hand, tijdens de netwerkochtend van Vrouwen in de Lift.

Aan tafel zaten zes professionele vrouwen te praten met de Vrouwen in de Lift (Marijke, Annet, Imca en Nicolette). Het hoofdthema van de bijeenkomst was de ‘pitch’. Het was interessant omdat wij, de werkzoekende vrouwen, een verrassing in petto hadden voor elkaar.

Het was een inspirerend en verrassende ochtend voor ons allemaal. Wij oefenden hoe wij ons effectief en spontaan aan een klein publiek voor konden stellen. Zo konden wij van ieder vrouw haar verhaal horen. Wij vertelden aan elkaar wat voor baan we zoeken, wat ons talent is en wat onze krachten zijn. De ene had een handige tip voor een website waar je jouw cv kunt opfrissen. De andere volgt met volle kracht een nieuwe technische opleiding, terwijl zij haar muzikale ziel laat gloeien als zangeres. Wij deelden allemaal onze ervaring, onze mening, onze wijsheid, onze emoties en onze raad.

De toegevoegde waarde van de netwerkochtend, behalve dat het geluk en vreugde met zich meebracht, was het verkrijgen van een fris inzicht in het ‘out of the box’ denken en doen. Nu  wij in contact met elkaar zijn gekomen zijn wij in beweging, op deze manier stroomt de ‘arbeidstraffic’ door.

Het was een doeltreffende vergadering, die indruk kreeg ik door de bloeiende glimlachen na afloop van de bijeenkomst. Vol inspiratie en kracht ging ieder vrouw terug naar haar huis. Met een missie in gedachte en een doel in haar hoofd: “Ik zal niet langer vast zitten want een beweging ben ik ook.”

Netwerkochtenden Vrouwen in de Lift

Iedere 2e vrijdag van de maand, van 10.00-12.00 uur
Gebouw De Heuvel, Grote Kerkplein 5 in Rotterdam

Silvia Herrero

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Verwijder formulierToevoegen