Deze vrouwen gingen je voor..

Wellicht ben je al dagen, weken, maanden op zoek naar een baan of bezig met de start van een eigen bedrijf. Soms is extra hulp heel gewenst. De eerste stap is gezet, je bezoekt de website van Vrouwen in de Lift. Maar wellicht ben je nog niet helemaal overtuigd? Lees hieronder de ervaringen van vrouwen die dankzij loopbaanadvies van Vrouwen in de Lift een baan of eigen bedrijf hebben. Ben je geïnspireerd geraakt en kun je niet wachten met starten? Neem dan snel contact met ons op.

Prettig en zeer nuttig dat vrouwen in de lift een groot netwerk heeft

Annet nam me mee naar verschillende plekken om te kijken of het iets voor mij was. Bij een aantal ben ik vrijwilligerswerk gaan doen om er achter te komen of ik daar verder mee zou willen. Erg leuk allemaal. Ben er achter gekomen dat ik er niet mijn professie van wil maken maar vind het wel zò leuk dat ik bij een ervan als vrijwilliger blijf werken.

(meer…)

Anoniem

Professionele aanpak

In april 2020 ben ik met Vrouwen in de Lift in zee gegaan om op zoek te gaan naar de baan die bij mij past. Ik heb de coaching gedurende het gehele traject als zeer prettig ervaren. De (online) gesprekken hebben ervoor gezorgd dat duidelijk werd welke baan bij me past. Door de professionele aanpak kwamen we elke keer een stap verder.

(meer…)

anoniem

Ik heb een baan gevonden

Vorige week begonnen als projectmanager bij Afval loont in Barendrecht. Via een recruiter ben ik gevonden op LinkedIn, met de tips van Bea Groenen (echt een topper!) had ik m’n profiel geoptimaliseerd en wist ik hoe ik kon zoeken (Advanced) wie wie kent bij organisaties. Zo heb ik een aanbeveling gevraagd en gekregen van een wederzijdse bekende en … kreeg ik de baan!

(meer…)

Anoniem

Keuzes maken en veranderen

Ongeveer een half jaar geleden ben ik gestart met een traject van ‘Vrouwen in de Lift’. Ik was op zoek naar een organisatie die vrouwen vooruithelpt; herintredende moeders, hoger opgeleide vrouwen, vrouwen die vastzitten in een vicieuze cirkel van afgewezen sollicitaties. Ik zocht naar de juiste baan en de juiste balans tussen werk en privé. Wil ik nu ondernemen, werken of beide? Wat is realistisch? Met name door mijn contact met Marijke Vos-Maan werd mij een spiegel voorgehouden. (meer…)

Safa Simone_Vrouwen in de Lift Rotterdam_VeraBos
Safa Simone

Netwerken werkt!

Annet Schippers kwam ik tegen tijdens een Werkcafé Live. Na een paar vragen had ze al snel door dat ze iemand kende die mij verder kon helpen met mijn politieke interesses. Nog diezelfde week kreeg ik de contactgegevens van Marijke Vos Maan, waarmee ik een afspraak maakte.

(meer…)

Vrouwen in de Lift methodiek_loopbaanadvies rotterdam
Anke van de Bilt

Vertrouwen in mijn eigen kunnen

Imca van Vrouwen in de Lift heeft mij even dat zetje gegeven wat ik nodig had om meer te vertrouwen te hebben in mijn eigen kunnen en wat mijn kwaliteiten zijn om me beter te presenteren in mijn CV en in sollicitatie gesprekken. Het gaat nog met ups en downs, maar met haar concrete tips lukt het me steeds beter om met meer zelfvertrouwen naar mezelf te kijken.

Anoniem

Een heel nieuw beroep

Omdat ik voor mijn beroep een lastige keuze moest maken ging ik afgelopen zomer naar Vrouwen in de Lift. De kennismaking was heel open en Imca nam rustig de tijd voor me. Dat vond ik erg prettig.

(meer…)

Ilse Weg

Vrouwen in de Lift doet meer

Op zoek naar “kruiwagens” kwam ik, via Nicolette Keuzenkamp bij Vrouwen in de Lift terecht. Het laagdrempelige en meedenkende dat is wat mij aansprak. Achteraf gezien kwam Vrouwen in de Lift op het goede moment in mijn leven. Een paar weken later overleed mijn vader, mijn hoofd stond echt niet naar sollicitatie-activiteiten. Toch ben ik naar iedere afspraak gegaan en heb ik alle goede raad niet naast me neergelegd.

(meer…)

VrouwenInDeLift_Vera Bos_workshops_loopbaanadvies rotterdam
Petra

Veel geleerd van Vrouwen in de Lift

Mijn ervaring met jullie is heel positief! Ik leerde mezelf presenteren en kreeg veel goede tips en adviezen. Ook de workshops vond ik zeer leerzaam. Kortom veel geleerd!

WTC locatie vrouwen in de lift rotterdam
Rosie Chauthi

Persoonlijk contact

Het viel niet mee om me na 15 jaar opnieuw op de arbeidsmarkt te oriënteren als 50-jarige vrouw. Ik miste met name het persoonlijke contact zoals ik dat van vroeger gewend was. Je kon toen nog gewoon naar bijvoorbeeld het Arbeidsbureau of een uitzendbureau gaan en binnen de kortste tijd had je werk.

Tegenwoordig gaat bijna alles digitaal. Niet mijn allersterkste kant! Dat je bij Vrouwen in de Lift tijdens spreekuren gewoon binnen kan lopen en persoonlijk wordt begeleid was voor mij dan ook zeer waardevol. Door hier gebruik van te maken, neem ik enorm geholpen en heb ik verdere stappen kunnen maken in het leven.

Monique Benthin

Een donderwolk bij heldere hemel

Na ruim 38 jaar werken sta ik op straat. Voor het eerst werkloos! En nu? Inschrijven bij het UWV en WW aanvragen. En dan? Solliciteren: CV maken, sollicitatiebrieven schrijven en netwerken. Maar hoe doe je dat eigenlijk?

(meer…)

VrouwenInDeLift_VeraBos_partners_netwerk_rotterdam
Saskia

Fijne coach: luistert aandachtig en komt snel tot de kern!

Marijke is een fijne coach die oprecht geinteresseerd is in jou, met uitstekend skills om te begeleiden bij loopbaanontwikkeling, Ze luistert aandachtig en komt snel tot de kern. ze gaat systematisch te werk en geeft waardevolle inzichten. (meer…)

Proberen is leren

Mijn succesverhaal begon, doordat Annet nam me mee naar verschillende plekken om te overwegen of dit iets voor mij was. Bij enkele daarvan ben ik vrijwilligerswerk gaan doen om te bekijken of ik daar verder mee wilde. Geweldig om te doen! Ik kwam erachter dat ik er niet mijn baan van wilde maken maar ik vond het bij een organisatie zò leuk dat ik er als vrijwilliger blijf werken.

(meer…)

VrouwenInDeLift_VeraBos_loopbaanadviesgesprek_rotterdam
Jill

Goede inzichten en inspirerende workshops

Marijke, ik wil jou en al je collega’s hartelijk bedanken voor de fijne gesprekken die ik met jullie had en voor al jullie handige tips en adviezen. Ze hebben mij goede inzichten gegeven bij het vinden van een baan. Ook de zeer inspirerende workshops bij Werkcafé Live hebben daaraan bijgedragen.

VrouwenInDeLift_VeraBos_Beeldbank_web-8736
Saskia

Echte focus

Onze gesprekken hebben mij een scherper beeld gegeven zowel van mijn capaciteiten als van mijn onmogelijkheden vanwege die lastige gezondheid. Het belangrijkste resultaat vind ik dat ik een echte focus heb gekregen met het vakgebied ‘taal en tekst’. Door hoe jij er met mij over sprak, voelde ik me serieus genomen, ondanks dat ik geen gerichte opleiding had.

(meer…)

Anoniem